Framkalla bilder med rabatt

Till erbjudanden

Framkalla online istället för att skriva ut bilderna själv

Man kan ibland fundera över varför man ska använda sig av framkallning online när man vill ha sina digitala bilder på papper och inte skriva ut dessa själv på sin färgskrivare. Det finns flera bra skäl till att låta framkalla sina bilder hos en professionell fotobutik framför att skriva ut dessa själv.

Fotografiernas kvalité

När man skriver ut sina bilder själv på fotopapper går det att få hyfsat bra utskrifter om man köper lite dyrare fotopapper att skriva ut på. Dessa foton kommer att hålla en hyfsad kvalité ett tag men med tiden så kommer fotografierna att blekna och de är även väldigt känsliga för fukt eller att man tar på fotografierna med fingrarna då de riskerar att missfärgas. Egna utskrifter är även extra känsliga för värme vilket gör att de kan spricka och tappa färgen på vissa områden.

De fotografier som fotobutiken skriver ut, skrivs ut på professionellt fotopapper med professionell utrustning vilket gör att fotografierna får bra skärpa, färgåtergivningen blir mycket bättre och att fotografierna även blir åldersbeständiga och inte bleknar med tiden. Dessa fotografier är inte heller speciellt känsliga mot fukt eller värme vilket gör att fotografierna håller hög kvalité över en lång tid.

Framkallning online

Att framkalla sina fotografier online går fort och är enkelt, oftast mycket enklare än att skriva ut dessa själv på skrivaren då det krävs en del bildhantering och vissa inställningar som måste göras för att få godtagbar kvalité på bilderna, utöver att man har rätt fotopapper för rätt skrivare och för rätt kvalité beroende på vad bilden ska användas för.

Man registrerar ett nytt konto hos sin utvalda fotobutik och sedan för man enkelt över sina bilder från sin dator, antingen genom att dra och släppa dessa hos fotobutikens filarkiv eller genom att ladda upp dessa. De flesta fotobutiker har funktioner för massuppladdningar vilket gör det enkelt att föra över flera bilder i taget. Man får därefter sina bilder utskrivna på professionellt och åldersbeständigt fotopapper som sedan skickas hem med posten inom någon dag, utifrån den storlek som man har valt i samband med beställningen.

Det är dessutom oftast billigare att beställa framkallning online hos en fotobutik än att skriva ut fotografierna själv på sin skrivare om man ser till kostnaden för bläck och fotopapper. En annan fördel med att framkalla sina bilder hos sin fotobutik på nätet är att de tillhandhåller enklare verktyg för att bildbehandla sina fotografier för att exempelvis ta bort röda ögon eller för att justera ljusstyrkan i bilderna så de blir skarpare.

© 2008-2022 Framkalla.nu · E-post: info@framkalla.nu