Framkalla bilder med rabatt

Till erbjudanden

Gratis program för att redigera bilder

Med den stora mängd bilder som vi hanterar idag bland annat genom alla kort vi tar med digitala kameran, mobiltelefonen eller genom kameran på datorn har även programmen för att hantera digitala bilder ökat i mångfald. Tidigare var man tvungen att använda sig av kameratillverkarens egna relativt begränsade programvara eller köpa in ett dyrare bildhanteringsprogram för att redigera sina bilder. Idag kan man hitta gratisprogram på nätet som man kan använda både för att redigera sina bilder men även organisera dessa så att man enkelt kan hitta sina bilder. Man finner dessa genom att söka på bildhantering.

Det vanligaste och ett av de mest populära programmen som man kan ladda ned och använda för att redigera sina bilder är Paint.net, som även finns i svensk version. Programmet innehåller en del avancerade funktioner för redigering och med programmet kan man lägga på filter på sina bilder, förbättra ljusstyrkan och färgåtergivningen för att få klarare bilder. Man kan även retuschera bort vissa delar från fotot eller beskära fotot så man får en bättre storlek och avlägsna detaljer i periferin som man inte vill ha med på kortet. Programmet är lättförståelig och kan laddas ned gratis direkt på nätet.

Om man har tröttnat på att hantera alla sina fotografier genom Windows mapphanterare så finns det även en stor uppsjö med gratis programvara som hjälper en att kategorisera och organisera sina bilder. Dessa program gör att man kan lägga till egna bildtexter och sätta in dessa i olika album men det finns även funktioner för att dela sina bilder med andra som ska ha tillgång till dessa. På nätet finns även många sidor som erbjuder digitala fotoalbum gratis, ofta med ett stort antal möjligheter till att dela sina fotografier och även behörighetsskydda dessa. Dessa digitala album är ett mycket populärt verktyg för att kunna dela foton med sin familj och sina vänner utan att riskera att fotografierna hamnar i fel händer. Samtidigt så är ens fotografier alltid tillgängliga dygnet runt från alla datorer runt om i världen, så länge man har rätt behörighet.

Oftast finns funktioner för att skicka över bilder direkt från datorn eller från en mobiltelefon till bildarkivet vilket innebär att man direkt efter att man tagit bilden kan dela ut den till sina vänner. Det finns också en del sidor på nätet som erbjuder enklare redigeringsverktyg online för ens bilder. Här kan man ladda upp en bild och sedan redigera den genom att ta bort röda ögon, göra den skarpare, ändra ljusstyrkan eller beskära bilden.

© 2008-2022 Framkalla.nu · E-post: info@framkalla.nu